• Wielkie oszustwo na talerzu. Fakty i mity przemysłu spożywczego

No goods
4.00
The loyalty program is only available for logged in customers.
Enter your email
Reviews
Shipping within 3 days
Shipping price The Lack Of
The Availability Of Brak towaru
The Weight Of The 0.256 kg
ISBN 978-83-66067-07-3
Leave your phone

Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu.

DZIĘKI LEKTURZE TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ:
Co warto jeść, aby zachować zdrowie?
Czy można, nie szkodząc sobie, używać substytutów cukru, np. aspartamu?
Czy przemysł może przejąć kontrolę nad rzetelnymi badaniami naukowymi?
Czy uprawy GMO są bezpieczne?
Czy powszechnie stosowane herbicydy uznawane przez producentów za biodegradowalne i ekologiczne rzeczywiście pozostawiają nieskażoną ziemię?
Czy chlor i jego pochodne zawarte w wodzie pitnej mogą przyczynić się do wzrostu zachorowań?
Czy warto pytać pszczelarza przed zakupem miodu o to, czego używa do karmienia pszczół w zimie?
Data wydania:
2019-07-19
Status:
Wyczerpany
Autor:
Pandiani Massimo
Wydawca:
Esteri
Oprawa:
Miękka
Stron:
190
Format:
13,2x20,5
Rok wydania:
2019
Wydanie:
1
There is currently no comments or ratings for this product.