Darmowa dostawa od 300zł
-
Wędzenie mięsa kiełbas i ryb
Symbol:
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 8.19 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.163 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-7073-441-1 |
EAN | 9788370734411 |
Zostaw telefon |
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.Wytwarzanie dymu: wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym.Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb; wędzarnie do samodzielnego wykonania; szafy i komory wędzarnicze; jak unikać błędów w czasie wędzenia.Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania; wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny; kiełbasa surowa, parzona i gotowana; jaki dym do jakiej kiełbasy; przepisy.Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie; metody wędzenia; gatunki ryb polecane do wędzenia; przechowywanie i zamrażanie; przepisy.
Data wydania:
2006-06-13
Status:
JEST
Autor:
Egon Binder
Wydawca:
Multico
Oprawa:
Miękka
Stron:
120
Format:
13x19
Rok wydania:
2006
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.